Grundopskrifter til alle svampe.

Forside

Svampe

Opskrifter

Kontakt

Litteratur

Links

Svampestuvning / sovs.

500 gr. rensede svampe (alle kan bruges)
20 gr. smør
1 spsk. mel
2 dl. fløde
Salt
Evt. citronsaft

Skær svampene i passende stykker og kom dem i en gryde. Sæt dem på jævn varme til de safter og fortsæt til næsten al saften er væk. Tilsæt smør og efter et par min. melet. Afbag med fløde – pas på stuvningen ikke bliver for tynd. Smag til med salt og evt. citronsaft.
Hvis det er sovs man ønsker, bruges lidt mere fløde, da den skal være tyndere.


Svampesuppe med alle typer svampe.
En dejlig suppe, som kan laves af én eller flere slags svampe.

4 personer.

300 gr. svampe
2 spsk. smør
2½ dl. mel
1 liter hønsebouillon
1 knsp. cayennepeber
Salt
1 dl. piskefløde
1-2 spsk. sherry

Skær svampene i skiver eller mindre stykker. Læg svampene i gryden og svits dem i smørret til væden er fordampet.
Drys mel over og tilsæt bouillon under omrøring. Smag til med salt, sherry og cayennepeber og lad suppen koge for svag varme i 15 minutter.
Pisk fløden let og rør den i suppen. Smag endelig til med salt, sherry og cayennepeber.
Server straks med hjemmebagt flutes til.

Tilbage