Opskrifter med Karl Johan Rørhat.

Forside

Svampe

Opskrifter

Kontakt

Litteratur

Links

 Svampe – kartoffelpandekage.

750 gr. kartofler
300 gr. rensede Karl Johan Rørhat (Alm. Kantarel og Tragt-Kantarel kan også bruges)
1-2 hakkede skalotteløg
1 bundt hakket persille
1 fed hakket hvidløg
1 ganske lille kvist timian

Riv kartoflerne, ikke for groft og skær svampene i små stykker. Bland alle ingredienserne sammen.
Steg massen som en stor pandekage i varm olie på panden – på begge sider. Brug et grydelåg til at vende pandekagen med.
Beregn ca. 15 min. stegetid på hver side.
Spis evt. grøn salat til.


Svampebruschetta..

4 personer.

4 skiver tykt skåret italiensk landbrød
Salt
Olivenolie
1 fed hvidløg
500 gr. rensede Karl Johan Rørhat
1 skalotteløg
25 gr. smør
1 dl. grofthakket bredbladet persille
2 spsk. estragon
1-2 tsk. revet skal af en usprøjtet citron
Friskkværnet peber

Pensl brødskiverne med olie og grill dem i ovnen eller på en grillpande så de er sprødstegte på begge sider. Gnid dem med et overskåret fed hvidløg og drys med salt.
Rens svampene og steg dem i en blanding af smør og olie, så de både får smagen af smør og sprødheden fra olien. Drys med salt, hakkede krydderurter og lad det lige sautere med rundt på panden. Smag til med revet citronskal og peber og læg de varme svampe på de nyristede stykker brød.
Serveres lune som en let forret eller skæres i små stykker, der serveres som appetitvækker til flere.

Tilbage