Svampe – kartoffelpandekage.
750 gr. kartofler
300 gr. rensede Karl Johan Rørhat (Alm. Kantarel og Tragt-Kantarel kan
også bruges)
1-2 hakkede skalotteløg
1 bundt hakket persille
1 fed hakket hvidløg
1 ganske lille kvist timian
Riv kartoflerne, ikke for groft og skær
svampene i små stykker. Bland alle ingredienserne sammen.
Steg massen som en stor pandekage i varm olie på panden – på begge
sider. Brug et grydelåg til at vende pandekagen med.
Beregn ca. 15 min. stegetid på hver side.
Spis evt. grøn salat til.
Svampebruschetta..
4 personer.
4 skiver tykt skåret italiensk
landbrød
Salt
Olivenolie
1 fed hvidløg
500 gr. rensede Karl Johan Rørhat
1 skalotteløg
25 gr. smør
1 dl. grofthakket bredbladet persille
2 spsk. estragon
1-2 tsk. revet skal af en usprøjtet citron
Friskkværnet peber
Pensl brødskiverne med olie og
grill dem i ovnen eller på en grillpande så de er sprødstegte
på begge sider. Gnid dem med et overskåret fed hvidløg og
drys med salt.
Rens svampene og steg dem i en blanding af smør og olie, så de
både får smagen af smør og sprødheden fra olien. Drys
med salt, hakkede krydderurter og lad det lige sautere med rundt på panden.
Smag til med revet citronskal og peber og læg de varme svampe på
de nyristede stykker brød.
Serveres lune som en let forret eller skæres i små stykker, der
serveres som appetitvækker til flere.