Tragt-Kantareller

Opskrifter.

Forside

Svampe

Opskrifter

Kontakt

Litteratur

Links

 

Grundopskrifter

 

Almindelig Kantarel

Tragt-Kantarel

 

Karl Johan Rørhat

Brungul Rørhat

 

Grå Slimslør

 

  

5 gode råd fra Fødevaredirektoratet:

  • Spis kun anderkendte svampe
  • Spis kun svampe, du kender 100%
  • Brug kun friske svampe i madlavningen
  • Begynd altid med at spise en lille portion af en ny svamp
  • Spis ikke vilde svampe rå

Brug helst ikke vand når du skal rense svampene, men rens dem med en lille børste og skær ormeangreb væk.

Hvis du efter en god svampetur har svampe i overskud, som du gerne vil gemme, er det let at "koge" dem af og derefter fryse dem.

Skær svampene i passende stykker, kom dem i en gryde med en lille smule vand og varm dem op til de "falder sammen". Lad evt. svampene køle af i vandet, hæld derefter vandet fra og frys dem i passende portioner.

Som en tommelfingerregel kan du regne med at "afkogte" svampe vejer halvdelen af friske.

De kan opbevares min. 1 år i fryseren, fordi de ikke er tilsat nogen former for fedtstof.

Fra Elly og Verner Nielsen der er svampejægere på 30. år har vi fået følgende råd:
"Vi har i alle årene opbevaret vort overskud af svampe i fryseren – vel rensede, skiveskårne eller skåret i tern, fyldt i almindelige fryseposer i passende portioner – og det uden form for tilberedning før frysning.
Vores erfaring er god, idet vi synes, at tabet af smagsstoffer er minimalt. Vi forudsætter, at svampene er helt friske og fri for skimmel og råd og helst tørre inden nedfrysningen. I stort set alt, vi ser af litteratur om svampenes konservering anbefales tilberedning i forskellige former inden nedfrysning.
Vi har anvendt 12 måneder gamle frosne svampe med et godt resultat. Tilberedningen foretages ved tilsætning af svampene direkte fra fryseren – uden optøning først.
Skulle I være lidt skeptiske – forsøg da med et par skiveskårne friske rørhatte og anvend som ristet tilbehør til julefrokosten".

Tilbage