Litteratur.

 

Forside

Svampe

Opskrifter

Kontakt

Litteratur

Links

 

Find de bedste spisesvampe af Thomas Læssøe
Gyldendal

 

En begynderbog om spisesvampe med de bedste og lettest kendelige arter samt deres giftige forvekslingsmuligheder.
Beskrivelse af de mest velsmagende spisesvampe, som kan findes i den danske natur. Alle er illustreret med detaljerede farvefotos af friske svampe og de vigtigste kendetegn er fremhævet. Beskrivelser af forvekslinger og giftsvampe sikre en tryg svampejagt.

Politikens visuelle svampebog af Henning Knudsen

 

Grundige beskrivelser og instruktive farvefotos af de bedste danske spisesvampe. Desuden er de farligste giftsvampe beskrevet og illustreret, så enhver forveksling undgås. Bogen er ideel for nye svapejægere og andre, der kan være i tvivl om identifikationen af svampe.
Bogen indeholder:
Visuel bestemmelsesnøgle leder frem til den rigtige svamp
Beskrivelse af svampens karakterisktika, voksested og anvendelse i madlavning
Gennemillustreret med instruktive farvefotos, der fremhæver svampenes kendetegn: hatten, lamellerne, rørene, nettet, kødet mv.
Forvekslingsmulighederne er beskrevet og illustreret til sammenligning
Farvefotos af svampenes naturlige miljø 

Politikens svampebog
af Henning Knudsen

 

De bedste spisesvampe og de farligste giftsvampe foruden en række almindelige svampe, svampejægeren  uvægerligt vil støde på under jagten og som det derfor er gavnligt at have kendskab til.
Her vises de væsentligste spisesvampe, de farligste giftsvampe og deres forvekslingsmuligheder. Desuden nogle af de meget almindelige arter, som altid driller svampejægeren ved deres store udbredelse i forhold til deres ringe anvendelighed. Der fortælles om, hvilke svampe der er tilgængelige i hvilke måneder. Om tilberedelsesmetoder, næringsværdi, konservering, om tungmetaller og overfølsomhed og om garnfarvning.

Danmarks svampe
af Jan Vesterholt
Gyldendal

 

Indeholder en beskrivelse af svampenes biologi og status i Danmarks natur og de almene karakteristika for de forskellige svampegrupper samt en opslagsdel med artsbeskrivelser af 1000 af Danmarks svampe. Gode farvefotos og oplysninger om svampens udseende, voksested, hyppighed, spiselighed og giftighed.
Bogen henvender sig til de let øvede og øvede.

Politikens store svampebog af Thomas Læssøe

 

Grundige beskrivelser og farvefotos af en lang række svampe fra den danske natur. Bogen beskriver udseende, voksested, forekomst, spiselighed og forvekslingsmuligheder.
Bogens opbygning efter svampenes udseende letter artsbestemmelsen.
Bogen er ideel for den erfarne svampesamler.

Politikens svampekogebog

 

Enkle og gode svampeopskrifter til 41 af de vigtigste og mest velsmagende spisesvampe.

Tilbage