Opskrifter med Tragt-Kantarel.

Forside

Svampe

Opskrifter

Kontakt

Litteratur

Links

 

Quiche lorraine med svampe og valnødder

Til 2 personer
Svampe 200 g
Smør
Salt og peber
Butterdej 1 plade
Valnødder 16
Æg 2 stk.
Piskefløde ½ dl
Vand 1 dl
Emmentaler ¾ dl, revet

 

 

Sæt ovnen på 200°. Rens svampene og svits dem i smør. Drys med salt og peber. Rul den let optøede butterdejsplade ud til næsten dobbelt størrelse og læg den i en tærteform (ca. 12x30 cm). Lad dejen komme op af kanterne. Fordel svampene over bunden og drys med valnødder. Pisk æg sammen i en skål og vend med fløde og vand. Hældes over svampe og nødder. Drys osten over. Bages i 15-20 minutter.


Svampesuppe med Tragt-Kantareller.

300 gram friske Tragt-Kantareller
2 spsk. smør
3½ spsk. mel
1 liter bouillon (grønsagsterning)
2 dl. piskefløde
Æggeblomme
Butterdejsplader
Salt og peber

 

De rensede svampe ristes i en gryde i lidt smør til det meste af væden er fordampet. Drys melet i mens der røres, tilsæt fløde og den varme bouillon ad nogle gange. Lad suppen koge i 5-10 minutter, rør af og til i den. Smag suppen til.
Suppen hældes op i portionsskåle, smøres på kanten med æggeblomme. De udrullede og tilpassede butterdejsplader lægges over og trykkes fast på randen.
Sættes i ovnen ved 225° i ca. 20 min. eller til butterdejen er hævet pænt og er gylden.
Serveres straks!


Skindstegt kullerfilet med kantarelfrikassé og hønseglace.

4 personer.

600 g kullerfilet med skind
200 g Tragt-Kantareller (Alm. Kantarel og Karl Johan Rørhat kan også bruges)
1 stk. skalotteløg
½ bundt purløg
2 dl. fløde
2 dl. hønsefond (evt. 2 dl. vand og 1/2 bouillon tern)
1 dl. hvidvin
Olie
Salt og peber
1 smørklat

 

 

 

 

 

Fremgangsmåde.

Kullerfilet: Skindsiden ridses med en skarp kniv. Man undgår at fileten buer på midten under stegning og man opnår derfor en mere sprød skindside. Steges i olie på en varm pande i ca. 3-5 min. Steges kun på skindsiden. Tag fileterne af blusset og lad dem hvile i yderligere 2 min. inden servering.

Kantarelfrikassé: (Alle svampetyper kan bruges) Svampene sauteres i lidt smør i en gryde indtil al væden er fordampet. Tilsæt fløde og lad det koge ind til det får en cremet konsistens. Tilsæt finthakket skalotteløg og purløg og smag til med salt og peber. Har man ikke lyst til fløde, kan retten sagtens laves uden fløde.

Hønseglace: Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve. Tilsæt hvidvin og lad det igen koge ind til det halve. Smag til med en smørklat, salt og peber. Lad det koge til det får en sirupsagtig konsistens.

Server retten med en grøn salat og små kartofler med skræl.

Tilbage